TE Gacko u pogonu nakon remonta

Bez autora
May 05 2010

Termoelektrana Gacko počela je u srijedu s radom nakon redovnog godišnjeg remonta koji je trajao 34 dana. Uporedo s remontom, koji je ubuhvatio turbinska, kotlovska i generatorska postrojenja, odvijala se i zamjena niskonaponskog postrojenja vlastite potrošnje. Takođe, obavljen je remont pomoćnih objekata, hemijsko tehnološkog pogona, sistema otpreme šljake i pepela i remont pogona dopreme uglja. Remont su okončali nešto ranije, a sve se radilo veoma ekspeditivno zahvaljujući dobroj organizaciji posla, ali i izvođačima radova na zamjeni 0,4 kilovoltnog postrojenja, koje je radio konzorcijum 'ABB Zagreb - Kaldera Laktaši. Zamjenu 0,4 kilovoltnog postrojenja finansirala je kreditom Svjetska banka, a koštala je oko pet miliona KM, dok je ostale radove finansiralo preduzeće iz vlastitih sredstava.

TE Gacko u pogonu nakon remontaTermoelektrana Gacko počela je u srijedu s radom nakon redovnog godišnjeg remonta koji je trajao 34 dana.

Prema riječima direktora Termoelektrane Gacko Maksima Skoke, uporedo s remontom, koji je ubuhvatio turbinska, kotlovska i generatorska postrojenja, odvijala se i zamjena niskonaponskog postrojenja vlastite potrošnje. Takođe, obavljen je remont pomoćnih objekata, hemijsko tehnološkog pogona, sistema otpreme šljake i pepela i remont pogona dopreme uglja.

"Remont smo okončali nešto ranije, a sve se radilo veoma ekspeditivno zahvaljujući dobroj organizaciji posla, ali i izvođačima radova na zamjeni 0,4 kilovoltnog postrojenja, koje je radio konzorcijum 'ABB Zagreb - Kaldera Laktaši'", kaže Skoko.

Zamjenu 0,4 kilovoltnog postrojenja finansirala je kreditom Svjetska banka, a koštala je oko pet miliona KM, dok je ostale radove finansiralo preduzeće iz vlastitih sredstava.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik